Kasvomaskien käyttösuositus jäähallilla 13.10.2020 alkaen

13.10.2020

Kasvomaskien käyttö jäähallilla 13.10. alkaen

Suomen Taitoluisteluliitto suosittaa vahvasti kasvomaskin käyttöä harjoitusten aikana jäähallin yleisissä tiloissa ja koppikäytävillä. https://www.stll.fi/2020/10/12/koronaepidemia-ajankohtaista-tietoa/

Muodostelmaluistelujaosto edellyttää, että kaikki jaostomme valmentajat, luistelijat (ensisijaisesti yli 15-vuotiaat, kuitenkin joukkueittain noviiseista alkaen) ja huoltajat käyttävät maskia kaikissa jäähallin yleisissä tiloissa 13.10. alkaen. Jäällä ja joukkueen omassa kopissa ei tarvitse käyttää maskia, halutessaan toki saa käyttää. Luistelijoilla on oltava hallilla riittävä määrä omia maskeja mukana. Jaosto on ostanut maskit valmentajien käyttöön.

Kasvomaskia suositellaan käytettävän kaikissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Maskien teho perustuu siihen, että mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti. Kasvomaskien käyttöohjeet löytyvät THL:n sivuilta. https://youtu.be/TEyRtvIJqII

Perusohjeet hygieniasta pätevät jäähallilla edelleen. Tullaan treeneihin vain täysin terveenä, hallille saavuttaessa ja poistuttaessa kädet pestään huolellisesti tai käytetään käsihuuhdetta, ja pukukopeissa pidetään mahdollisuuksien mukaan huolta turvaväleistä (1–2 m). 

Muistutamme myös siitä, että harjoitusvuoroilla jäähallin tiloihin saavat edelleen tulla vain valmentajat, luistelijat ja harjoitusten kannalta välttämättömät henkilöt kuten ea-vuorolaiset.

Jääkiekkoliitto on asettanut vastaavasti maskipakon jäähalleille 9.10. alkaen. Näin kaikki jäähallin vakiokäyttäjät noudattavat samoja ohjeita.

Muodostelmaluistelujaoston johtokunta