Kehitysryhmä Mini Kristallit

Mini Kristallit on muodostelmaluistelun kehitysryhmä ja ensimmäinen askel muodostelmaluistelijan polulla. Ryhmään siirrytään luistelukoulusta valmentajien suosituksella ja mukaan pääsevät perusluistelutaidot osaavat noin 5-10-vuotiaat lapset. 

Taitojen karttuessa Mini Kristalleista on mahdollisuus edetä valmentajien suosituksella kilpailevaan Les Christalles -tulokas-joukkueeseen tai halutessaan kouluikäisten harrasteryhmään.

Ryhmässä kerrataan jo opittuja taitoja ja jatketaan perusluistelutaitojen harjoittelua. Kauden edetessä opetellaan myös paljon uutta, kuten piruetteja, hyppyjä, liukuja ja askeleita. Lisäksi ryhmässä tutustutaan muodostelmaluistelun saloihin ja tutuksi tulevatkin rivit, piirit, läpimenot ja myllyt. Musiikin tulkintaa ja esiintymistä harjoitellaan musiikkiluisteluilla ja ryhmän omilla näytösohjelmilla.

Jään ulkopuolella tapahtuvien oheisharjoitusten tarkoituksena on kehittää monipuolisesti ketteryyttä, liikkuvuutta ja tukea jääharjoittelua. Oheisiin kuuluu venyttelyä, tanssia ja kevyttä lihaskuntoa, unohtamatta kuitenkaan pelejä ja leikkejä. Harjoituksissa käytetään lisäksi erilaisia liikuntavälineitä kuten erikokoisia palloja, vanteita ja hernepusseja. Välineitä hyödynnetään muun muassa paljon toivotuilla temppuradoilla. Myös kuperkeikat, kärrynpyörät ja muut ketteryysharjoitteet tulevat tutuiksi. Harjoitusajat:

Tiistaisin klo 16.00-16.50 jää + klo 17.00-17.45 oheiset
Lauantaisin klo 12.45-13.30 oheiset + klo 13.45-14.30 jää

Kehitysryhmän maksut:

Kuukausimaksu on 85 e/kk. 

Lisäksi veloitamme seuran jäsenmaksun 30 e / v


Lisätietoja antavat kehitysryhmän valmentajina toimivat Vilma Yletyinen ja Iida Hurskainen. Valmentajien sähköpostiosoite on kehitysryhma.ml@joensuunkataja.fi 


Kehitysryhmän tapahtumat

Vuoden aikana järjestetään paljon erilaisia tapahtumia kuten kaveripäiviä ja naamiaisjäitä. Tapahtumista tiedotetaan kauden mittaan. Mini Kristallit pääsevät myös mukaan seuramme tapahtumiin, kuten joulu- ja keväjuhliin.


Kehitysryhmän luistelijan varusteet:

  • Luistimet
    • Luistimiksi suositellaan taitoluistimia, joita saa hyvinvarusteituista urheiluliikkeistä, sekä taitoluistelun erikoisliikkeistä (kts. Linkit-välilehti). Taitoluistin on tukeva ja sopivan kokoinen, kysy tarvittaessa neuvoa valmentajilta. Muista tarkistaa myös terien kunto. Tylsillä luistimilla luistelu on hankalaa.
  • Lenkkarit oheisiin
  • Lämpimät ja joustavat vaatteet, muista sormikkaat!
  • Muoviset luistinsuojat hallin käytävillä liikkumiseen
  • Pyyhe ja kankaiset luistinsuojat terien kuivaamiseen ja säilytykseen
  • Pitkät hiukset ponnarille!

Lisätietoja varusteista Suomen Taitoluisteluliiton sivuilta!


Vakuutus

Vakuutamme kaikki kehitysryhmäläiset Suomen Taitoluisteluliiton luistelukoululisenssillä. Tätä varten tarvitsemme ilmoittautumisen yhteydessä luistelijan nimen, henkilötunnuksen ja osoitteen. Vakuutus kattaa harjoituksissa sattuneet tapaturmat. Vanhempien on tärkeää pitää huolta siitä, että luistelijan yhteystiedot ovat ajantasalla. Lisätietoja vakuutuksesta ja toimintaohjeet tapaturman sattuessa, löydät Taitoluisteluliiton sivuilta.


Ilmoittautuminen
Muodostelmaluistelun kehitysryhmään siirrytään luistelukoulusta valmentajien suosituksella. Tarvittaessa voi myös laittaa viestiä suoraan valmentajille osoitteeseen kehitysryhma.ml@joensuunkataja.fi 


Ilmoittautuminen ryhmään tapahtuu alla olevan linkin kautta myClubin -jäsenpalvelussa: 

Ilmoittautuminen

Tai rekisteröitymällä -> Rekisteröidy myClubiin tästä


Huom! Hankimme kaikille kehitysryhmäläisille vakuutuksellisen luistelukoululisenssin. Jotta voimme hankkia lisenssin, tulee luistelijan henkilötunnus antaa ilmoittautumisen yhteydessä. Muistathan myös pitää yhteystiedot ajantasalla!